This image has an empty alt attribute; its file name is boog_vloer_bouwbeschrijving_stap1-1024x766.png
Stap 1, het in elkaar klikken van de 1mm styreen vloerdelen. Zorg dat vooral de hoekes voor de L profielen netjes zijn, zeker aan de buitenkanten, zodat de L profielen later niet uit gaan steken.
This image has an empty alt attribute; its file name is boog_vloer_bouwbeschrijving_stap2-1024x766.png
Stap 2, de volledige vloer
This image has an empty alt attribute; its file name is boog_vloer_bouwbeschrijving_stap3.png
Stap 3, het plaatsen van de 1.5mm x 1.5mm L profielen
This image has an empty alt attribute; its file name is boog_vloer_bouwbeschrijving_stap4.png
Stap 5, de compleet geassembleerde vloer. Let wel, de breedte voor de sporen is gebaseerd op Peco rails. Pas het ontwerp aan voor andere merken.
This image has an empty alt attribute; its file name is boog_vloer_bouwbeschrijving_stap5kopie-1.png
Stap 5, het plaatsen van de vloer op de ondervloerconstructie. Let op! Het is nauwkeuriger om de losse dwarsvloerdelen eerst 1 voor 1 op de ondervloer te lijmen, en de 4 lange delen als laatste. Je moet dan wel heel goed opletten dat alles past.
This image has an empty alt attribute; its file name is boog_vloer_bouwbeschrijving_stap6.png
Stap 6, de compleet geassembleerde vloer. Zorg dat je aan beide kanten evenveel ruimte hebt! Daar worden later de beide zijwanden geplaatst.

De vloer kan nu in zijn geheel in de primer en verf worden gespoten. Daarna kan de rails (Peco) op maat gemaakt worden, gespoten (roestbruin) en op de vloer gelijmd. Zorg er voor dat de rails exact even lang zijn als de vloerdelen, in ieder geval niet korter. De boog moet immers aansluiten op het val. Aan de kant vh landhoofd kun je er voor kiezen om de rail iets langer te maken of alvast te voorzien van raillasjes, nu je er nog makkelijk bij kunt.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_4284-1024x768.jpg
Voorbeeld van de vloer incl. rails. In dit geval van het val, de draden zijn de aansluitingen die voor het val nodig zijn, dat is niet nodig voor de bogen.

Als de rails in de vloer is gelijmd, kunnen de 3D geprintte railroosters tussen de spoorstaven geplaatst worden, en de looproosters naast en tussen de sporen.

De looproosters worden geknipt uit metaalgaas sheets van Maquette, zie foto. De stroken moeten voorzichtig en recht geknipt worden uit de sheets, dat kan met een goede schaar. Let wel op dat je zo recht mogelijk knipt, het is geweven metaal en als je scheef knipt, worden de randen al snel rafelig en onhandelbaar. Koop wat extra sheets want het gaat meestal niet in 1x goed.

Als het gaas en de railroosters op maat zijn gemaakt, kunnen deze donkergrijs/anthraciet gespoten worden, en daarna voorzien van een roestnevel, zoals bij de sporen zelf. Pas weathering toe naar smaak, maar wees wel consequent, de 3 brugdelen moeten niet te veel afwijken. Zelf heb ik de roestkleur richting de railstaven wat dikker aangezet, en heb ik met een neutral wash de 3D railroosters wat meer diepte gegeven.

Zowel het gaas als de roosters worden gelijmd, het metaal moet vantevoren wel helemaal recht zijn en vlak en geen welvingen hebben, anders plakt het niet goed.

Metaalgaas sheets 140x200mm, gat 0.4mm, van www.maquette.nl
Maak het gaas goed op maat, liever iets te smal dan iets te breed.
Het paintbrushed gaas en de roosters geplaatst (foto van het val) Ook goed te zien is hoe de zijwanden op de vloer gelijmd moeten worden, en waarom het metaalgaas niet te breed moet zijn.
Een mooi doorkijkje van de vloer met gaas en roosters, wederom van het val.