Het val heeft over de gehele lengte aan weerszijden 2 loopbruggen boven de sporen. Deze loopbruggen dienen voor onderhoud aan alle hijs- en rechthoudkabels die tussen beide torens, over het val lopen. We maken de loopbruggen van styreen profiel 4x1mm, met kant en klaar hekwerken van Faller, de Eisengeländer 272404.

De loopbruggen liggen bovenop de onderste liggers van de 4 hoofd dwarsportalen. Zelf heb ik eerst het profiel op lengte gemaakt en de hekwerken er tegenaan gelijmd, de boel gespoten en daarna de loopbruggen 1 voor 1 tussen de portalen geschoven. Dat was niet makkelijk, maar lukte wel, zeker als je op de uiteinden de hekwerken nog even weglaat (zie plaatje). Daarna met wat lijm gefixeerd op de portalen en de laatste stukje hek aangebracht.

Passen van het loopbrug, hekwerk op uiteinden nog niet geplaatst, anders kun je de loopbrug er niet tussen schuiven. Let ook op waar de brug begint, rustend tegen de onderkant van het eerste portaal
Kijk ook goed hoe de loopbrug begint onder het eerste lage portaal.
De Faller hekjes zijn tegen het profilel gelijmd
De 2 loopbruggen compleet gespoten en geplaatst

Als beide loopbruggen geplaatst zijn kunnen ze verlengd worden met korte loopbruggen naar het hijsportaal toe. Deze korte bruggen liggen iets hoger, let op hoe de schuine L profielen door het hekwerk lopen.