Het zip bestand bevatt de Sketchup ontwerpen en de daaruit geëxporteerde 3D bestanden voor Shapeways (http://www.Shapeways.com). De .DAE bestanden kunnen direct bij shapeways worden ge-upload, kies als materiaal ‘smoothest fine detail plastic’.

Kies voor de stempels ‘gold plated brass’. De stempels moeten goed geleiden, ze dienen als stroomtoevoer voor het val. Koper heeft grote kans te gaan oxideren, en kan dan storingen geven. Goud oxideert niet, zal dus altijd goed geleiden. Qua prijs maakt het niet veel uit. De stempels zijn iets ‘dikker’ gemaakt omdat shapeways klaagde over te dunne wanden. Dat zal nu nog steeds gebeuren, maar het is minimaal, en met de optie ‘print anyway’ komt er alsnog een goed resultaat uit. De stempels hebben een cilindrische uitsteeksel aan de onderkant waarop stroomdraden gesoldeerd kunnen worden.

Het bestand bevat tevens de Sketchup tekeningen voor de zijwanden en vloer van de boog, en de daaruit gegenereerde .DXF bestanden voor Snijlab (www.snijlab.nl) De vloer dient in 1mm polystyreen gesneden te worden, de zijwanden in 0.5mm polystyreen.

Naast de lasercut styreen delen en de 3D onderdelen zijn er voor het val ook nog de volgende profielen nodig: